Horsto Bouw Ommen

Van Ruisdaelstraat 5
7731 SW Ommen

Tel: (0529) 45 16 19

Schuurwoningen

Een nieuwe trend in het wonen is het wonen in een schuurwoning of boerderijwoning. Het gaat dan vaak om een ruime kavel met een woning met een groot volume en een sobere uitstraling. De simpele vormen van een schuur en de sobere uitstraling zijn zeker niet saai, want er zijn heel veel mogelijkheden qua indeling, materialen en afwerkingen. De uitstraling van de schuurwoning wordt vaak bepaald door een houten gevelbekleding en een hellend dak met dakpannen. De moderne schuurwoning word ook vaak gebouwd met grote glazen gevels en een houten of metalen bekleding van het dak.

De bouw van een schuurwoning

De bouw van een schuurwoning leent zich niet alleen voor een traditionele bouwmethode, maar ook het bouwen met spanten. Het bouwen met spanten geeft een grote mate van vrijheid van indeling van de woning en hierbij blijft de constructie meestal in het zicht. In beide gevallen is er de mogelijkheid om te kiezen voor moderne, een klassieke uitstraling of een combinatie daarvan.

Duurzame schuurwoning

Het schuurhuis word vaak gebouwd in een groene omgeving en het is een prettige gedachte als de woning niet een onnodige belasting is voor de omgeving. Je kan er rekening mee houden door bewust te kiezen voor extra isolatie maar ook door het toepassen van aardwarmte en zonne-energie. Duurzame oplossingen die op de lange termijn winst opleveren voor het milieu en uw portemonnee.

Neem contact met ons op

Als u geïnteresseerd bent in het bouwen van een schuurwoning, neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies en/of offerte.

Neem contact op

Neem contact op

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Tel: (0529) 45 16 19